Progressive Mental Alignment

Progressive mental alignment

Progressive Mental Alignment is een methode die de breinregels volgt. Je herinneringen worden opgebouwd uit zogenaamde mentale plaatjes. Deze plaatjes bestaan uit geuren, kleuren, vormen, smaken enzovoort. Deze mentale plaatjes worden niet in hun totaliteit op een plek in je brein geregistreerd, maar in losse stukjes fragmenten die op verschillende plaatsen in de hersenen worden opgeslagen door hersencellen met een specifieke taak. Zo weten we dat er gedeeltes in het brein zijn waar we geluiden bewaren en waar we kleuren opslaan. Als het goed is, zijn al deze fragmenten door een soort code aan elkaar correct verbonden tot een herinnering.

Progressive Mental Alignment

Waarnemingen in clusters

Je verleden bepaalt je bewustzijn. Wanneer je iets herinnert, dan stelt je bewustzijn een nieuw plaatje samen uit alle losse fragmenten. Een correct gecodeerde herinnering noemen we een cluster. Alles wat je nu kunt, begrijpt, zegt, denkt en doet komt voort uit wat je vanaf je prille bestaan hebt geleerd en ervaren. Bij alles dat je in het dagelijks leven via je zintuigen waarneemt worden deze herinneringen, clusters voortdurend als vergelijkingsmateriaal gebruikt. Er zijn echter ook bad clusters. Die worden veroorzaakt door traumatische ervaringen, zoals afwijzing, vernedering, fysiek geweld, verraad etc. En ook alledaagse zaken, zoals een uitbarsting van een ouder (collega), het ontvangen van een vervelend bericht. Hier gaan we mee aan de slag.

Breincoach Hilde van Veggel is gecertificeerd PMA coach. Progressive mental alignment is een hele effectieve methode, die het mogelijk maakt op een zeer diep niveau blokkades op te ruimen en patronen te doorbreken. Hierdoor komt er meer ruimte en energie vrij voor dingen die je werkelijk wilt doen. Neem voor meer informatie contact met me op. Ik beantwoord graag al je vragen. Ook sta ik voor u klaar voor rouwverwerking in Purmerend.